Polędwiczki pieczone z jabłkami

4.5 (141 ocen)

  • 3 godz.

Bardzo proste w przygotowaniu, przepyszne w smaku

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    3 jabłka
    Marynata:
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Polędwiczki pieczone z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i posmarować nią mięso. Odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • 2. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. W rękawie umieścić polędwiczki i jabłka.
  • 3. Zawiązać, zrobić kilka dziurek. Piec w 180 stopniach około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować