Polędwiczka ze szparagami

0 (0 ocen)

Mięso jest wyjątkowo miękkie i delikatne

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe (400 g)
    1 pęczek zielonych szparagów
    1 serek topiony śmietankowy (100 g)
    sól i pieprz
    zioła prowansalskie
    listki szałwii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki obtoczyć w grubo mielonym pieprzu, soli i ziołach. Listki szałwii włożyć w nacięcia w mięsie. Polędwiczki odstawić na noc do lodówki, a następnie obsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju. Zdjąć z patelni, odstawić na 10 minut i pokroić w plastry. Ze szparagów odłamać końcówki, resztę pokroić w plasterki, zostawiając główki. Mięso włożyć z powrotem na patelnię, obsmażyć z obu stron, dodać szparagi i podlać niewielka ilością wody. Dusić pod przykryciem 10 minut, dodać główki szparagów i serek topiony. Całość smażyć, często mieszając, przez 10 minut. Doprawić do smaku. Ja podałam z kaszą orkiszową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Szparagi Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować