Polędwiczka z warzywami pieczona w rękawie

4.46 (173 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszna polędwiczka z warzywami, pieczona w foli. Nie musimy osobno gotować ziemniaków, bo wszystko pieczone jest razem.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 1 polędwiczka wieprzowa
    - 7 średnich ziemniaków
    - 1 czerwona papryka
    - 1 marchew

    - 1 cm kawałek imbiru
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej
    - sól morska z ziołami w młynku
Wystaw ocenę:

4.46 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczka z warzywami pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w 1 cm paski. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na 4 części. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew obieramy i kroimy w plasterki.
    Paprykę czerwoną kroimy w kawałki.
    Imbir i czosnek obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach, przekładamy do rękawa foliowego, następnie wsypujemy paprykę słodką oraz sól morska z ziołami lekko potrząsamy i dodajemy składniki. Mieszamy delikatnie aby nie rozerwać foli. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni prze 1 godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować