Polędwiczka z warzywami 2

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i szybkie danie do zrobienia.Sos jaki się wytworzył z duszenia jest baaardzo ostry ale smaczny :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 345g polędwiczki wieprzowej
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    1 duża cebula czerwona
    4 łyżki oleju kujawskiego(u mnie z czosnkiem i bazylią)
    1 garść grubo posiekanej natki pietruszki
    1 mała papryczka chili(u mnie żółta)
    ok. 1/4 szklanki wody przegotowanej
    PRZYPRAWY:
    sól morska i pieprz kolorowy świeżo mielone
    sos sojowy ciemny
    sos chili z czosnkiem Tao Tao
    estragon mielony (wszystkie przyprawy wg.uznania)

Polędwiczka z warzywami 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i oczyszczoną z błonek polędwiczkę kroimy w plastry około jedno centymetrowe.
    Paprykę żółtą i czerwoną w grubą kostkę,papryczkę chili w drobne krążki a cebulę w pół krążki.
  • dusimy do miękkości papryk 2. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę i chili.Podsmażamy chwilkę mieszając.Następnie dodajemy mięso, wyżej wymienione przyprawy i nadal smażymy mieszając ok 6min. po tym czasie dodajemy papryki,nać pietruszki i wodę.Dusimy pod przykryciem do lekkiej miękkości papryk i gotowe. . . .
    Podajemy z czym kto lubi :-)
  • Smacznego :=) 3. Smacznego :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy