POLĘDWICZKA Z SEREM ŻÓŁTYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

BARDZO SMACZNA I SOCZYSTA

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Polędwiczka
    Sera żółty w kostce
    Oliwa, przyprawa uniwersalna lub sól, pieprz, czosnek sprasowany lub granulowany
    Folia aluminiowa
    Bulion drobiowy lub warzywny

Polędwiczka z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • POLĘDWICZKA Z SEREM ŻÓŁTYM 1. Polędwiczkę umyć i osuszyć, zrobić otwór w mięsie
    Z sera wyciąć kostkę o długości polędwiczki i grubości takiej, aby weszła swobodnie w otwór.
    Potem polędwiczkę posmarować oliwą, natrzeć przyprawa uniwersalna lub solą oraz pieprzem i czosnkiem . zawinąć ścisło w folię aluminiową tak, jak zawijamy cukierek
    trzymać min. 1 godz. w chłodzie.
    zagotować wodę z kostką bulionową drobiową i włożyć polędwiczkę.
    Gotować na wolnym ogniu 1,5 godziny.
    Można przygotować ulubiony sos i pieczone ziemniaki.
    podać z polędwiczką + surówka

    Polędwiczkę można nadziać ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi lub pieczarkami itd...
  • Polędwiczka w trakcie gotowania 2. Polędwiczka w trakcie gotowania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy