Polędwiczka z piekarnika. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.W rondelku rozpuścić miód,creme balsamico di Modena,wsypać imbir,pieprz kolorowy i mieszając połączyć składniki.Doprawić do smaku odrobiną soli i mielonego pieprzu.
Tak przygotowaną marynatę przelać do miski,włożyć polędwiczkę i odstawić ją na ok.2 godziny.
Po tym czasie z aluminiowej foli zrobić łódeczkę,przełożyć polędwicę wraz z marynatą zostawiając jej 1-2 łyzki.Piekarnik nagrzać do 180 stopni,włożyć mięsko i piec od 15 do 20 minut.
W tym czasie obrać gruszki,włożyć je do rondla,dodać masło i pozostałą marynatę - podgrzewać ok.5 minut.
Upieczoną polędwicę wyłożyć na półmisek,obłożć gruszkami i polać wytworzonym z pieczenia sosem.
Komentarze