Polędwiczka z makaronem razowym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy .
2.Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron .
3.Polędwiczkę tniemy na kawałki polewamy sosem sojowym i dodajemy wyciśnięty czosnek macerujemy ok 15 min . Następnie smażymy ja w woku
4.Dodajemy pokrojoną marchewkę i cebule w piórkach .Smażymy . Dodajemy ugotowany makaron ,posiekaną koperek i pokrojoną paprykę .Na koniec dodajemy bakłażana .Mieszamy Doprawiamy sosem chili słodkim . Podajemy na gorąco.
Komentarze