Polędwiczka z farszem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Trudny

Coś smacznego na niedzielny obiadek.

  • Dla 5 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - polędwica wieprzowa: 2 sztuki
    - pieczarki duże: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - sól,pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - Soser (Możemy go zastąpić sosem pieczeniowym lub innym,jaki lubimy.): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczka z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę opłukałam i usunęłam wszelkie błony.Natarłam solą,pierzem i czerwona papryką.
  • polędwica faszerowana 2. Wzdłuż całej długości zrobiłam nacięcie,taką podłużną kieszeń.W środku jeszcze delikatnie ponacinałam boki,trzeba uważać aby nie przeciąć mięsa do końca,gdyż farsz wypłynie. W środku mięso posypałam lekko przyprawą. Pieczarki i cebulkę obrałam i posiekałam.Odłożyłam 1/4 pieczarek.
  • 3. Cebulkę z pieczarkami chwilę podsmażyłam,aż grzyby puściły sok.Posoliłam do smaku i posypałam pieprzem.Powstałym farszem napełniłam kieszeń w polędwicy.Złączyłam boki mięsa i owinęłam całość grubą nicią kuchenną.
  • Faszerowana polędwica 4. Przełożyłam na rozgrzany olej na patelni i obsmażyłam z każdej strony. W 300 ml wody rozpuściłam trzy łyżki Sosera.Zagotowałam go i wrzuciłam odłożone pieczarki i polędwiczkę.Dusiłam na małym ogniu około 20 minut.
  • 5. Podałam pokrojone w grube plastry,polane sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować