Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami

4.5 (171 ocen)

Polędwiczka jest pyszna! Jest delikatna w smaku, a dzięki pieczarkom nie jest sucha. Polecam na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa - około 450-500 g
    150 g pieczarek
    sól, pieprz
    5 łyżeczek musztardy
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Usmażyć, przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Polędwiczkę wieprzową umyć i osuszyć. Naciąć ją wzdłuż, nie przecinając jednak do końca. Rozbić mięso tłuczkiem. Następnie przyprawić solą i pieprzem i posmarować musztardą. Farsz wyłożyć na płat mięsa, zawinąć go i spiąć szpikulcami do mięs. Następnie obsmażyć roladę z każdej strony na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu.
  • 3. Polędwiczkę włożyć do rękawa do pieczenia, związać go i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Następnie przeciąć rękaw i piec mięso jeszcze 10 minut. Polędwiczkę podawać pokrojoną w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować