Polędwiczka w pieprznym sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min

delikatne i soczyste mięso i wyrazisty sos..to jest to! bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.

  • 20 min

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa
    pieprz z młotkowaną kolendrą Kamis
    2 szalotki
    śmietanka 30%
    olej rzepakowy
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka w pieprznym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki w pieprznym sosie 1. Na dużym talerzu rozsypuję pieprz, umyte i osuszone mięso obtaczam w pieprzu i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Usmażone mięso przekładam na folię aluminiowa i wkładam na 5 min do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni. w tym czasie na tej samej patelni dusze drobno posiekane szalotkę zalewam śmietanką, należy posolić do smaku i na wolnym ogniu redukuję śmietanę.
  • 2. mięso należy wyciągnąć z piekarnika, uchylić folię żeby mięso odpoczęło następnie pokroić w plastry i dodać do sosu
  • 3. całość posypać kolendrą lub natka pietruszki, podawać z ziemniakami puree lub kaszą

Porady

w wersji na zdjęciach dodałam kilka pieczarek, można również dodać ziarna marynowanego pieprzu dla podkręcenia ostrości

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować