Polędwiczka miodowo-musztardowa

4.29 (203 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczna ,aromatyczna i soczysta polędwiczka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
    2 łyżki miodu
    2 łyżki musztardy
    3 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki tymianku suszonego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1/2 łyżeczki oregano
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.29 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwiczka miodowo-musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry około 1 cm.
    Każdy plasterek ugnieść dłońmi, posypać solą i pieprzem.
    Przygotować marynatę.
    W miseczce wymieszać miód, musztardę, oliwę,tymianek,paprykę,oregano i zalać plastry polędwiczki.
    Odstawić w chłodne miejsce na około 1h.
    Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
    Pod koniec zalać resztą zalewy i chwilkę smażyć.

Porady

Aby polędwica była soczysta smażymy krótko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować