Polędwiczka indyka z wiśniami

0 (0 ocen)

Pyszny obiadek ....

Składniki:

  • Indyk polędwiczka 2 sztuki
    Marynata
    miód płynny 1 łyżka
    cytryna sok 3 łyżki
    papryka słodka 1/3 łyżeczki
    papryka ostra 1/3 łyżeczki
    tymianek 1 łyżeczka
    imbir świeży 1 łyżeczka
    oliwa 4 łyżki
    sól
    pieprz
    wiśnie deserowe 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Polędwiczka indyka z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć , skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
    W małej miseczce, olej, wymieszać miód, tymianek, obie papryki.
    Natrzeć przyprawami mięso, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
    Wysmarować oliwą naczynie żarodpoorne, ułożyć mięso.
    Piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut.
    Wyjąć naczynie z piekarnika, dolać wiśnie razem z syropem, piec jeszcze 10 -15 minut.
    Podawać z ryżem.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować