Poledwiczka faszerowana porem i pieczarkami

4.48 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest przy tym troszkę pracy,ale warto.Polędwiczka jest pyszna i soczysta :-)

Składniki:

  • 1 poledwiczka wieprzowa (450g)
    2 łyżeczki majonez
    2 łyżeczki musztarda (develey)
    1 sztuka por (biała część ok.20cm.)
    6 sporych pieczarek
    2 łyżeczki pietruszka-suszona
    1 łyżeczka rozmaryn-suszony
    olej do smażenia
    sól,pieprz wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.48 (177 ocen)

Poledwiczka faszerowana porem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Poledwiczka faszerowana porem i pieczarkami 1. Polędwiczkę myjemy-osuszamy i kroimy wzdłuż ale nie do końca.
    Następnie rozbijamy ją na duży prostokąt.Solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą i majonezem.
  • Poledwiczka faszerowana porem i pieczarkami 2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry oraz pora pokrojonego w krążki.Delikatnie solimy i pieprzymy.Dusimy całość mieszając dotąd dopóki nam por zwiędnie.Odstawiamy do ostygnięcia.
  • Poledwiczka faszerowana porem i pieczarkami 3. Przestudzony farsz wykładamy na mięso po całej długości.Następnie za pomocą nitki i igły zszywamy na okrętkę poledwiczkę (patrz zdjęcie).
  • Poledwiczka faszerowana porem i pieczarkami 4. Na rozgrzanej patelni na dużym ogniu smażymy polędwiczkę z każdej strony żeby zamknąć jej pory.Następnie przekładamy ją do naczynia żaroodpornego,posypujemy pietruszką i rozmarynem z każdej strony i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill) i pieczemy 20 minut.W połowie pieczenia ją przekręcamy żeby nam ładnie doszła z każdej strony.
    Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na 5 minut żeby odpoczeła.Następnie ściągamy nici,kroimy w plastry i podajemy...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować