Polędwiczka faszerowana pastą jajeczną w serowej panierce

0 (0 ocen)

Delikatne polędwiczki wypełnione pastą jajeczną w serowej panierce. Pomysły na niedzielny , rodzinny obiad.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa ok 500g.
    sól , pieprz
    olej do smażenia
    Pasta jajeczka:
    2 ugotowane na twardo jajka
    100g. tartego sera żółtego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    Panierka:
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    100g. tartego sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka faszerowana pastą jajeczną w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
    Przeciąć mięso na pół , robiąc nożem w środku każdej połówki otwór uważając by nie przeciąć ścianek.
    Oprószyć je z każdej strony solą i pieprzem.
  • 2. Pasta:Jajka rozgnieść widelcem wraz z majonezem , śmietaną , solą i pieprzem.
    dodać ser żółty dokładnie wymieszać.
    Gotową pastą nafaszerować otwory wycięte w polędwiczce.
  • 3. Panierka:Jajko roztrzepać.
    Bułkę tartą połączyć z serem żółtym.
  • 4. Moczyć mięso w jajku a następnie obtaczać z serowej panierce.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
    Polędwiczki podawać w całości lub pokrojone w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować