Polędwiczka faszerowana pastą jajeczną w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
Przeciąć mięso na pół , robiąc nożem w środku każdej połówki otwór uważając by nie przeciąć ścianek.
Oprószyć je z każdej strony solą i pieprzem.
2.Pasta:Jajka rozgnieść widelcem wraz z majonezem , śmietaną , solą i pieprzem.
dodać ser żółty dokładnie wymieszać.
Gotową pastą nafaszerować otwory wycięte w polędwiczce.
3.Panierka:Jajko roztrzepać.
Bułkę tartą połączyć z serem żółtym.
4.Moczyć mięso w jajku a następnie obtaczać z serowej panierce.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Polędwiczki podawać w całości lub pokrojone w plastry.
Komentarze