Polędwica z marchewką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem maturzystą, więc czasu mam mało, gotuję podczas weekendu.

Składniki:

  • ● 300 g polędwicy
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● 8-10 marchewek
    ● oliwa
    ● 70 dag ziemniaków lub 2 woreczki ryżu
    ● 1/4 kostki masła
    ● 1/2 pora
    ● 300 g kapusty kiszonej
    ● kostka rosołowa
    ● sól, pieprz, słodka papryka, cukier

Polędwica z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę rosołową rozpuszczamy
    w litrze wody. Marchewkę
    kroimy w plasterki.
    Roztapiamy masło, dodajemy
    marchew i łyżkę cukru. Stopniowo
    wlewamy bulion i dusimy,
    aż marchewka zmięknie.
  • 2. Mięso kroimy w plastry
    i rozgniatamy pięścią. Przyprawiamy
    i odkładamy na 15
    min. Panierujemy w jajku
    i bułce i smażymy na złoto.
  • 3. Kroimy kapustę i pora, dodajemy
    łyżkę cukru. Marchew,
    mięso i surówkę podajemy
    z ryżem lub ziemniakami.

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy