Polędwica z dorsza zapiekana pod aromatyczną salsą

4.5 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz. 30 min

Soczysty dorsz pod aromatyczną salsą ze szpinaku, suszonych pomidorów i kaparów wygląda i smakuje pysznie.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • • 2 polędwice z dorsza o łącznej wadze ok. 400 g.
    • 1 garść posiekanego, świeżego szpinaku
    • 7-8 pomidorów suszonych z oliwy
    • 2 łyżki kaparów
    • 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Salsa

Polędwica z dorsza zapiekana pod aromatyczną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i kapary drobno siekamy, dodajemy je do szpinaku i polewamy oliwą z pomidorów - dokładnie mieszamy. Tak powstałą salsę kładziemy na polędwicę z dorsza i delikatnie dociskamy. Warstwa salsy powinna miec ok. 0,5 cm. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na minimum 2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180° C i pieczemy rybę wraz z salsą przez 12-13 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Kapary Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować