Polędwica wieprzowa z szynką

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepis zaczerpnięty z książki "Długi weekend"..wierzcie lub nie..ale wyszło b.smacznie:)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwiczka wieprzowa (po prostu jeden płat): 1 sztuka
    - plastry szynki podsuszanej (np.: włoska) (a dokładnie tyle ile pokroimy kawałków z polędwiczki): 5 plastrów
    - tymianek: 3 łyżeczki
    - wino (dowolne): 1 łyżka

Polędwica wieprzowa z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyszykować polędwicę (oczyścić), pokroić na grube kawałki. Obwinąć je szynką. Posypać tymiankiem. Krótko podsmażyć na patelni. Następnie zapakować w folię aluminiową, przy czym skropić winem, polać olejem. Włożyć do piekarnika (około 15 minut) na 200 stopni.

    PYCHOTA

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy