Poledwica wieprzowa w ciescie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Poledwice obsmazyc na patelni ze wszystkich stron
2. Posypac filet pieprzem,sola moze byc tez czosnek,pozostwic do wystygniecia.
3.Rozwinac ciasto z opakowania
4. Na ciescie ulozyc jeden przy drugim cieniutkie plasterki bekonu
5.W poprzek na plaserkach bekonu polozyc poledwice
6Na poledwicy w dwuszeregu ulozyc sliwki
7 Najpierw kolejno paskami bekonu owinac poledwice ze sliwkami
8Pozniej wszystko zamknac ciastem,jwyglada jak rolada
8. Posmarowac zoltkiem jajka ciasto,na laczeniu ciasta mozna zrobic wzorki
2.Nalezy piec w rozgrzanym piekarniku 190-200 stopni ok. 30 minut.
Podawac z salatkami warzywnymi
Danie jest b. efektowne,po pokrojeniu wyglada ciekawie i jest smaczne.
Szwajcarzy jedza na cieplo,ale mnie smakowalo tez na zimno.
Komentarze