3.Mięso kroimy w paski - wzdłuż długości polędwiczki. Z jednej wyszły mi 4 paski.
4.Na każdy wycięty pas mięsa nakładamy pokrojone o tej samej szerokości paski sera żółtego.
5.Przyprawiamy solą i pieprzem (tutaj możemy użyć ulubionej mieszanki ziół),zwijamy w rulon.
6.Nabijamy kolejno rulony na patyczki do szaszłyków. Tak postępujemy ze wszystkimi "zawijasami".
7.Rulony smarujemy oliwą, aby nie przywarły do grilla.
8.Papryki kroimy wzdłuż na połowę, usuwamy nasiona, kroimy na mniejsze części.
9.Cebulę obieramy kroimy na 4 części i ściągamy kolejne warstwy płatów cebuli - całość wkładamy do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy sól i pieprz .
10.Mieszamy aby oliwa pokryła wszystkie warzywa. Pieczarki obieramy, przyprawiamy pieprzem, układamy na rozgrzanym grill
11.Pieczarki obieramy, przyprawiamy pieprzem, układamy na rozgrzanym grillu "pupą" do góry;)
12.Kładziemy jednocześnie szaszłyki i warzywa. Gdy przewrócimy mięso ( po około 7-8 minutach) przewracamy także pieczarki i wkładamy do nich przeciśnięty przez praskę lub pokrojony na mniejsze kawałki ser feta.
Komentarze