Ciasto poezja smaku z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.I - Biszkopt: Ubić jaja z cukrem, dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 min. Po upieczeniu przestudzić i rozkroić na dwie części.
2.II - Masa: Zmiksować masło, potem dodawać po łyżce masy krówkowej i dalej miksować. Pod koniec dodać bakalie i można też trochę dodać spirytusu.
3.III - Przełożenie ciasta: Biszkopt przekrojony i nasączony przełożyć dżemem z pigwy lub agrestu. Na wierzch biszkopta wyłożyć pół masy. Na masę układać herbatniki namaczane w alkoholu. Wyłożyć drugą część masy. Na masę układać herbatniki herbatniki maczane jedną stroną w alkoholu. Polać polewą i posypać wiórkami. SMACZNEGO:)
Komentarze