Podwójnie jagodowe babeczki

0 (0 ocen)

sezon na jagody trwa, więc zrobiłam takie babeczki

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl. mąki
    1 jajko
    1/2 szkl. śmietany 12 %
    1/4 szkl. oleju
    1/3 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    ½ szkl. jagód
    Krem:
    1 szkl. kremówki (36%)
    2 łyżki cukru pudru
    ½ szkl. jagód

Podwójnie jagodowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki łączymy w 1 misce. Do drugiej dodajemy mokre - mieszamy mieszadełkiem, dodajemy suche składniki. Mieszamy wszystko razem. Do papilotek kładziemy po łyżce ciasta, następnie kładziemy łyżkę jagód, przykrywamy łyżką ciasta i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. Studzimy.
  • 2. Jagody miksujemy. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy jagody. Przekładamy do rękawa i ozdabiamy upieczone wcześniej babeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy