podwójnie czekoladowe muffiny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne babeczki z wnętrzem wypełnionym nutellą! ;D

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 375 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - cukier brązowy: 175 gramów
    - kakao naturalne: 3 łyżki
    - maślanka: 1 szklanka
    - roztopione masło: 125 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - nutella: 1 szklanka

Podwójnie czekoladowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 200st. C.
    Wszystkie suche skladniki wymieszac w dość duzej misce.
    Masło rozmieszać z j jajkami, dodać maślankę i wlac do miski z mąką.
    Lekko wymieszać, tylko do połączenia się obu mas, nie dłuzej bo muffiny będą twarde.
    Nałożyć 1 płaską łyżkę masy do foremek mufiinowych, dodać
    łyżkę nutelli i przykryć pozostala masą. Piec około 15-20 minut.
  • 2. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy