Poduszkowiec z kremem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

ciasto lekkie jak chmurka

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego

    na krem
    1 kostka masła
    1 szkl cukru pudru
    3 serki homogenizowane
    1,5 szkl mleka w proszku
    1 łyżka soku z cytryny
    otarta skórka z cytryny
    aromat cytrynowy

    dodatkowo truskawki

Poduszkowiec z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki.

    krem; Masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku, doprawić aromatem, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny.
    4 łyżki masy przełożyć do rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę.
    Ciasto schłodzić przed podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy