Podudzia z ziołami i cebulą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Pomysł na prosty i smaczny obiad

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 10sztuk podudzi
    2 cebule
    3 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka estragonu
    oliwy smakowe: czosnek i bazylia, tymianek
    1 łyżeczka świeżego startego imbiru
    1,5 łyżki ciemnego sosu sojowego

Podudzia z ziołami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia myjemy, wrzucamy do rękawa.
    Doprawiamy ziołami, oliwami i sosem sojowym.
    Cebule kroimy w piórka i dodajemy do mięsa.
    Rękaw zamykamy, i obracamy nim,
    dopóki wszystkie składniki nie oblepią mięsa równomiernie.
    Mięso pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180-200stopni.
    Po tym czasie rozcinamy rękaw, i jeszcze dopiekamy 15 minut.
    Do mięsa przygotowałam sałatkę, i gotowane w skórkach ziemniaki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy