Podudzia z soczewicą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Codziennie wymyślam zdrowe potrawy. Gotuję dla 2-letniego synka, mam także 5-miesięczną córeczkę.

Składniki:

  • 6 podudzi z kurczaka
    1/2 szkl. soczewicy
    10 pieczarek
    1/2 cebuli
    posiekana natka pietruszki
    przyprawa uniwersalna, pieprz
    ząbek czosnku
    słodka papryka
    olej

Podudzia z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę gotujemy 30 minut w szklance osolonej wody. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na oleju, doprawiając przyprawą uniwersalną. Mielimy z soczewicą.
  • 2. Podudzia z kurczaka filetujemy i rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy przyprzwą uniwersalną, pieprzem i smarujemy czosnkiem.
  • 3. Na mięso nakładamy farsz, posypujemy natką, zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Oprószamy papryką. Pieczemy w posmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu 1,5 godziny w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy