Podudzia z rusztu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię je na otwarcie sezonu grillowego.

Składniki:

  • 6-8 podudzi z kurczaka
    cebula
    czerwona papryka
    4 łyżki płynnego miodu

    Marynata:
    przyprawa do kurczaka
    sól
    1/2 szkl. oleju

Podudzia z rusztu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy marynatę: olej mieszamy z przyprawą do kurczaka i szczyptą soli. Wlewamy do dużej miski.
  • Podudzia z rusztu 2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w paski.
  • 3. Podudzia myjemy i osuszamy. Wkładamy do marynaty i nacieramy. Wstawiamy do lodówki. Przykrywamy warstwą cebuli i papryki. Polewamy
    miodem. Miskę przykrywamy i wstawiamy na ok. 7 godzin do lodówki.
  • 4. Mięso układamy na ruszcie i pieczemy ok. 40 minut, co jakiś czas obracając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy