Podudzia z kurczaka nadziewane twarożkiem i pietruszką w boczku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Kurczak podany w inny sposób, nadzienie nadaje kwaskowy wyjątkowy smak.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 podudzia z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    4 cienkie plastry boczku wędzonego
    Tłusty twaróg
    Pęczek świeżej pietruszki
    Sól i pieprz

Podudzia z kurczaka nadziewane twarożkiem i pietruszką w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia myjemy, czyścimy, osuszamy, posypujemy przyprawą do kurczaka i wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie przygotowujemy nadzienie. Do twarogu dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiając solą i pieprzem. Podudzia nacinamy od strony skóry na środku, robiąc kieszonkę w którą wkładamy nadzienie. Zwijamy brzegi do środka (do strony wewnętrznej), owijamy boczkiem i usztywniamy wykałaczką. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około godzinę. Smacznego :-)

Porady

Podudzia można zastąpić pałeczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy