Podudzia w warzywach z kluskami kładzionymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kluski: jajka rozkłócamy z mlekiem i 3/4 szkl. wody. Dokładnie mieszamy z mąką. Czubkiem łyżki nabieramy niewielkie porcje ciasta i kładziemy na osolony wrzątek z łyżką oleju. Gotujemy ok. 5 minut. Odcedzamy.
2.Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem i jałowcem. Wstawiamy
na pół godziny do lodówki. Następnie podsmażamy z obu stron na oleju. Wyjmujemy.
3.Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy wraz z warzywami na oleju pozostałym po smażeniu mięsa.
4.Warzywa przekładamy do rondla. Wkładamy mięso, podlewamy wodą.
Oprószamy curry i dodajemy keczup. Mieszamy. Dusimy ok. godziny. Podajemy z kluskami.
Komentarze