Podudzia glazurowane syropem z buraka cukrowego z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proponuję kaszę jaglaną z ziołami, pałeczki glazurowane syropem z buraka cukrowego, podane na sałacie.

  • 60 min

Składniki:

  • na 2 osoby:
    kasza jaglana
    6 podudzi z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    łyżka syropu z buraków cukrowych
    łyżka masła, zioła prowansalskie, sól, pieprz
    sałata



Podudzia glazurowane syropem z buraka cukrowego z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Podudzia z przyprawą do kurczaka włożyć do rękawa piekarniczego i upiec w piekarniku. Pod koniec pieczenia, wyciągnąć worek, polać syropem z buraka cukrowego. Chwilkę piec.
    2. Kaszę ugotować na gęsto, dodać masło i zioła. Wymieszać i przełożyć do filiżanek, odwrócić do góry dnem i wyłożyć na talerz - piękne wieże.
    3. Podawać na sałacie.

Porady

można glazurować miodem, jeśli nie mamy syropu z buraków cukrowych

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy