Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami

0 (0 ocen)

Kolejna tania propozycja na soczystego kurczaka. Tania, ponieważ wymaga tylko kilku składników. Po domu unosi się smaczny zapach pieczonej papryki.

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
    1 czerwona papryka
    200 g pieczarek
    Przyprawa do mięsa
    Sól
    Pieprz

Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0p0iart 1. Udka myjemy i usuwamy w większej części wewnętrzną kość. Usuwając kość mięso wywijamy w drugą stronę, wtedy jest nam łatwiej wyciąć kość. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
  • image-1ahdjjx 2. Paprykę oraz pieczarki kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy miejsce po kości. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy resztą papryki i pieczarek. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy