" Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulką "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chrupiące pielmieni z aromatycznym grzybowym farszem i złocistą cebulką.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:

    - mąka pszenna - 2 szklanki
    - jajko - 1 szt
    - ciepła woda - 3/4 szklanki
    - sól - 1 łyżeczka
    - olej - 1 łyżka




    Farsz:

    - jajka - 5 szt
    - suszone grzyby - 50 g
    - cebula - 3 szt
    - masło - 50 g
    - sól , pieprz - 1 szczypta

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

" podsmażane pielmieni z grzybami i cebulką " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pielmieni 1.
    Mąkę przesiewamy.

    Wbijamy do niej jajko.

    Solimy i małymi porcjami wlewamy wodę i olej.

    Zarabiamy ciasto za pomocą noża.

    Wyrobione ciasto pozostawiamy przykryte na ok. 20 minut.



    Farsz:

    Namoczone wcześniej i ugotowane grzyby kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na masełku.

    Cebulę drobno kroimy i rumienimy na natłuszczonej patelni.

    Jajka gotujemy na twardo i również drobno kroimy.

    Wszystko razem mieszamy.

    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.




    Całość:

    Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm.

    Wykrawamy niewielkie krążki.

    Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy jak uszka.

    Gotujemy w dużym garnku z osoloną wodą.


    * Możemy zajadać prosto z wody lub tak jak ja podsmażyć na patelni z cebulką.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować