Podrasowana grillowana kukurydza

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nie przepadam za kukurydzą, ale dzieciaki moich koleżanek tak. Postanowiłam troszkę kukurydzę "podrasować" :)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 kukurydze
    plaster masła
    1 ząbek czosnku
    zioła przyprawowe: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
    natka pietruszki
    łyżeczka cukru do gotowania
    sól morska do posypania kukurydzy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Przystawki

Podrasowana grillowana kukurydza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolby kukurydzy gotujemy we wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru aż do miękkości. Następnie kukurydzę nacieramy ząbkiem czosnku i masłem, i grillujemy na rożnie albo patelni grillowej.
  • kukurydza z grilla 2. Ugrillowaną kukurydzę posypujemy z każdej strony posiekaną natką pietruszki i przyprawą z suszonych pomidorów oraz solą morską. Gotowe do zajadania się :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować