Podgrzybki w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki, tani przepis.

  • 20 min

Składniki:

  • 10 dag marynowanych podgrzybków
    1 ogórek konserwowy
    1 papryka czerwona i zielona
    5 dag aronii
    100 ml śmietany 18 %
    pół cebuli czerwonej
    2 g pieprzu
    2 g soli

Podgrzybki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek konserwowy pokroić w talarki, papryki w paski, cebulę w piórka.
  • 2. Na talerzu najpierw ułożyć marynowane grzybki zalać śmietaną, ułożyć dekoracje z warzyw, aroni wedle uznania, .przyprawić do smaku pieprzem i solą
  • 3. Przed spożyciem wymieszać wszystko razem, można podawać taką sałatkę do kotleta schabowego, lub kotletów mielonych,
    jest wtedy bardzo dobra w smaku.

Porady

Można zastąpić śmietanę, jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy