Podgrzybki w occie

0 (0 ocen)

Przepis dostałam od mojej Mamy .Grzybki wyszły pyszne :)

Składniki:

  • 1 kg podgrzybków

    sok z 1/2 cytryny



    zalewa :

    1 szklanka octu winnego 6%

    1/2 l wody

    1 mała łyżeczka soli

    2 łyżeczki cukru

    kilka zieli angielskich , liści laurowych i gorczycy

    1 cebula pokrojona w plasterki

    1 marchew pokrojona w plasterki

Podgrzybki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić , opłukać , wrzucić na posolony wrzątek z dodatkiem soku z cytryny i gotować 15 minut .

    Przelać zimną wodą .

    Włożyć do słoików z cebulą i marchewką .

    Składniki zalewy zagotować i doprawić , ostudzić , zalać grzyby , zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 45 minut .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy