Podgrzybki w occie

5 (176 ocen)

  • 26 godz.

Domowe moje ulubione zalewa taka jaką lubię. Przepis od mojej mamy.

  • 26 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki octu 10 %
    8 szklanek wody
    2 łyżki soli
    4 łyżki cukru
    3 cebule
    1 łyżka gorczycy
    4 liście laurowe
    1 łyżka ziele angielskie
    2 kg podgrzybków małych
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Podgrzybki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podgrzybki 1. Do garnka wlewam wodę, dodaję ocet, pokrojoną w piórka cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, gorczycę, sól, cukier. Zalewę gotuje około 2 minuty od wrzenia. Grzyby oczyszczone i umyte, zalewam gorącą marynatą i odstawiam na noc.
  • podgrzybki w marynacie 2. Na drugi dzień przekładam do wyparzonych słoików, zakręcam i pasteryzuje. Słoiki wstawiam do garnka z wodą na wysokości 3/4 słoika i gotuję około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować