POD ŚNIEGOWĄ GRUDĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

własny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO :

    5 żółtek
    3 szklanki mąki /po 1 krupczatki ,wrocławskiej ,orkiszowej/
    25 dag masła
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku

    1 szklanka cukru do piany z 5 białek

    SER :

    1 kg sera białego mielonego z kostki
    7 jajek
    1 budyń
    1 szklanka cukru
    skórka otarta z cytryny ,plus sok
    szczypta soli

    1 litr jagód

Pod śniegową grudą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche 2/3 schodzić a 1/3 zamrozić.
    Żółtka ubić z cukrem dodać do sera następnie pozostałe składniki i ubitą pianę delikatnie wymieszać .Masę wylać na wcześniej przygotowaną blaszkę wyłożoną papierem i ciastem na masę dać jagody .Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut następnie dać pianę ubitą z pięciu jaj ze szklanką cukru które zostały od ciasta kruchego zetrzeć zamrożone ciasto i piec z 15 minut .Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

image-0g1p80j