Ciasto pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno,dodać żółtka i cukier.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 st. przez ok. 30-40 min.. Po upieczeniu ciasto podzielić poziomo na pół.
2.Lekko przestudzone galaretki dodać do 1l jogurtu owocowego. Gdy będzie tężeć, masę rozprowadzić na jednej części biszkoptu i przykryć II częścią.
3.Śmietanę ubić na sztywno.Galaretki przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu i lekko przestudzone wlać do ubitej już śmietany. Lekko wymieszać i dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tak przygotowaną masę wylać na biszkopt.
4.Stężałą już galaretkę pokroić w kostkę i przyozdabiamy nią wierzch ciasta. Możemy posypać startą gorzką czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki.
Smacznego!
Komentarze