Przepyszna, soczysta i rześka. Pikantne krewetki, orzechowa rukola, lekko kwaskowy granat, wyrazisty parmezan i aromatyczna oliwa. A to wszystko dosłownie w kilka minut!
Pochwała prostoty. sałatka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mrożone krewetki włożyć do miski i rozmrozić w letniej wodzie (około 15 minut). Opłukać i dokładnie osuszyć. Posiekać czosnek i papryczkę chili. Na patelni podgrzać bazyliową oliwę, włożyć czosnek i chili, i smażyć przez pół minuty, włożyć krewetki i smażyć przez minutę z każdej strony.
Owoc granatu obrać, przekroić na 4 części. Z jednej części wyłuskać ziarenka. Na talerze ułożyć rukolę, wyłożyć krewetki, posypać ziarnami granatu i płatkami parmezanu. Polać oliwą bazyliową.
Komentarze