Pochwała prostoty. Sałatka.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Przepyszna, soczysta i rześka. Pikantne krewetki, orzechowa rukola, lekko kwaskowy granat, wyrazisty parmezan i aromatyczna oliwa. A to wszystko dosłownie w kilka minut!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 14 średnich krewetek

    1/2 owocu granatu

    2 garście rukoli

    parmezan

    1 ząbek czosnku

    1/2 papryczki chili

    2 łyżeczki soku z cytryny

    2 łyżki oliwy extra vergine z bazylią
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pochwała prostoty. sałatka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone krewetki włożyć do miski i rozmrozić w letniej wodzie (około 15 minut). Opłukać i dokładnie osuszyć. Posiekać czosnek i papryczkę chili. Na patelni podgrzać bazyliową oliwę, włożyć czosnek i chili, i smażyć przez pół minuty, włożyć krewetki i smażyć przez minutę z każdej strony.


    Owoc granatu obrać, przekroić na 4 części. Z jednej części wyłuskać ziarenka. Na talerze ułożyć rukolę, wyłożyć krewetki, posypać ziarnami granatu i płatkami parmezanu. Polać oliwą bazyliową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Krewetki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

4.4 (228 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka tortowa

To może cię zainteresować