Pochrzaniona sałatka kukurydziano-jajeczna

0 (0 ocen)

Pomysł powstał kiedy chciałam zrobić sałatkę zwykłą jarzynową a zakiełkował przy przeglądaniu przepisów w PP :)

Składniki:

  • - 2 puszki kukurydzy
    - 1 mała puszka groszku
    - 1 mała puszka czerwonej fasoli
    - 2 płaty papryki konserwowej
    - 5 jajek
    - 1 jabłko
    - 3 łodygi selera naciowego
    - 1 łyżeczka musztardy
    - 2 łyżeczki chrzanu
    - 1 łyżeczka cukru
    - 2-3 łyżki majonezu
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pochrzaniona sałatka kukurydziano-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy , obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Seler naciowy myjemy, obieramy ze skórki i również kroimy w małą kosteczkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zawartość wszystkich puszek, osączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Łączymy z jajkiem , jabłkiem i selerem. Dodajemy musztardę, chrzan, cukier majonez- doprawiamy do smaku solą i pieprzem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Kukurydza Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować