Po włosku z ricottą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję jako opiekunka społeczna. Na co dzień gotuję dla rodziny, ale przygotowuję też posiłki osobom, które mam pod opieką. Pozwala mi to na wzbogacenie moich kulinarnych doświadczeń.

Składniki:

  • ● 25 dag sera ricotta
    ● 8 łyżek parmezanu
    ● 1 op. mozzarelli
    ● sól
    ● 1/2 szkl. sosu pomidorowego
    ● szalotka pokrojona w kostkę
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i listków bazylii
    ● 2 łyżki oliwy z oliwek
    ● sok z cytryny
    ● pieprz
    ● rozdrobniony ząbek czosnku
    ● 1/4 szkl. śmietany
    ● makaron duże muszle
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Po włosku z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy ricottę z parmezanem,
    szalotką, czosnkiem,
    natką i bazylią. Dodajemy
    śmietanę, sok z cytryny, oliwę,
    sól i pieprz do smaku.
  • 2. Makaron gotujemy al dente.
    Napełniamy masą serową.
    Układamy w naczyniu do zapiekania,
    zalewamy sosem
    pomidorowym i posypujemy
    mozzarellą. Zapiekamy ok.
    30 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kurczak po włosku

To może cię zainteresować