Płatki ryżowe na mleku z gruszką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna przekąska, szybka w wykonaniu z łatwo dostępnych składników

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na jedną porcję:

    150 ml mleka
    5 łyżek płatków ryżowych
    1 gruszka
    pół łyżeczki miodu
    odrobina soku z cytryny
    cynamon

Płatki ryżowe na mleku z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlewamy do rondelka, stawiamy na ogniu, zagotowujemy, dodajemy miód, wrzucamy płatki ryżowe i gotujemy cały czas mieszając aż wypiją trochę mleka i całość zgęstnieje. Gruszkę kroimy w plastry a potem w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny. Płatki ryżowe na mleku przekładamy do miseczki, wrzucamy do środka gruszkę i posypujemy cynamonem.

Porady

W innej wersji można nie dodawać miodu do gotującego się mleka, tylko polać nim gruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy