Płatki owsiane à la risotto

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję resocjalizację i jestem zapalonym ogrodnikiem. Uprawiam różne gatunki chili. Lubię jeść zdrowo.

Składniki:

  • ● 1 i 3/4 szklanki wody
    ● drobiowa lub warzywna kostka rosołowa
    ● 1/2 łyżeczki oleju
    ● cienka parówka drobiowa
    ● 2-3 łyżki stołowe miękkiego serka topionego o dowolnym smaku
    ● szklanka płatków owsianych górskich (całych)
    ● pieprz

Płatki owsiane à la risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na głęboką patelnię lub do rondla wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i zagotowujemy. Wsypujemy pokrojoną w plasterki parówkę.
  • 2. Do gotującego się rosołku z parówkami dodajemy olej i serek. Mieszamy trzepaczką, aż serek się roztopi.
  • 3. Gdy powstanie jednolity sos, dodajemy płatki owsiane. Doprawiamy pieprzem i gotujemy, aż płatki wchłoną cały sos. Co jakiś czas mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy