płatki musli

0 (0 ocen)

  • 10 min

domowa zdrowsza wersja niż te dostępne w sklepach

  • 10 min

Składniki:

  • składniki:
    8 łyżek otrębów
    rodzynki - 2 łyżki, żurawina - 2 łyżki, płatki migdałów - garść, sezam - 1 łyżka
    2 łyżki mleka w proszku
    słodzik
    1 łyżka kakao
    1/2 szklanki mleka

Płatki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muslli 1. * otręby zalewamy mlekiem w płynie i odstawiamy do "urośnięcia"
    * dodajemy rodzynki, żurawinę, płatki migdałów i sezam, słodzik rozpuszczony w odrobinie wody
    * wstawiamy na chwilę na gaz i cały czas mieszamy
    * odstawiamy z gazu, dodajemy mleko w proszku i znów mieszamy
    * masę rozsmarowujemy na foli (na sporej brytfance, żeby były w miarę cienkie) i wstawiamy do piekarnika
    * pieczemy do momentu aż stwardnieją
  • musli 2. na zdjęciu polane jogurtem (żelatyna + jogurt + słodzik)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy