Plastyczna masa czekoladowa

4.5 (151 ocen)

  • Średni

Tworzenie ozdób nie jest takie trudne. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Wystarczy tylko odrobina cierpliwości i dużo fantazji. Wierzcie mi ja też nie jestem cukiernikiem, to tylko moje hobby.

  • Średni

Składniki:


  • - czekolada (mleczna lub biała): 200 gramów
    - miód sztuczny: 70 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Plastyczna masa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • torcik czekoladowy 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej miód i energicznie mieszamy. wykładamy masę na papier do pieczenia przykrywamy papierem i rozpłaszczamy na grubość okoła 0,5 cm. Pozostawiamy na około 3 godziny w temperaturze pokojowej
  • Czekoladowy Tort Statek 2. w celu przyciemnienia masy możemy dodać trochę kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować