Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cały obiad w jednym kotleciku :-) Bardzo polecam.

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    300g łososia
    70g liści szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 jajko małe
    1 łyżka masła
    Sól, pieprz
    Bułka tarta
    Olej do smażenia

Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety 1. Obrane ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, łososia obrać ze skóry, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i usmażyć.
    Szpinak umyć, w rondelku rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szpinak z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, kiedy szpinak zmniejszy swoją objętość zdjąć z ognia.

    Ostudzone ziemniaki utłuc, łososia rozdrobnić widelcem, dodać do ziemniaków razem ze szpinakiem, wbić jajko, dodać sól, pieprz i wymieszać jak na mielone kotlety.

    Z masy formować kotleciki, panierować je w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.

Porady

Po usmażeniu kotleciki dobrze jest ułożyć na ręczniku papierowym żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy