Placuszki z ryżowe z gulaszem cielęcym z surówką z marchewki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealne na danie główne

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Gulasz:
    0,75 kg cielęciny
    3 marchewki
    pół pora
    pół selera
    cebula
    natka pietruszki
    koper
    śmietana
    mąka
    Pieprz, sól, wegeta
    Placki ryżowe:
    Torebka ryżu
    kostka mięsna
    2 jajka
    olej
    Surówka
    5 marchewek
    2 jabłka
    łyżeczka cukru
    pół selera

Placuszki z ryżowe z gulaszem cielęcym z surówką z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w małe kawałki. Gotujemy ok 60 (do miękkości). Dodajemy warzywa pokrojone w drobną kostkę. Zagęszczamy mąką i śmietaną. Torebkę ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu dodając kostkę mięsną. Studzimy. Do wystudzonego ryżu dodajemy jajka, mieszamy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu placuszki. Marchew, selera i jabłka ścieramy na drobnych wiórkach. Dodajemy łyżeczkę cukru. Mieszamy.

Porady

Do placków możemy dodać szynkę i szczypiorek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy