Placuszki z malinami w malibu

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jestem wielką fanką placuszków. W każdy weekend przygotowuję inne placki, latem wykorzystuję świeże owoce do przygotowania różnych sosów, które są świetnym dodatkiem do placków.

  • 35 min

Składniki:

  • maliny 200g+kilka do dekoracji,
    cukier 2,5 łyżki,
    malibu 3 łyżki,
    2 jajka,
    mąka 200g,
    mleko 75ml,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    cukier 2 łyżki,
    kefir 205g,
    olej 1 łyżka,
    olej do smażenia
    listki mięty do dekoracji,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Malibu Placki Naleśniki

Placuszki z malinami w malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki z malinami w malibu 1. Maliny myjemy i osuszamy. Umieszczamy je w rondelku, dodajemy malibu i cukier i smażymy na wolnym ogniu około 30 minut aż sos zgęstnieje (Można je smażyć krócej np. 15 minut tak, aby owoce się nie rozgotowały, ale sos nie będzie taki gęsty).
  • Placuszki z malinami w malibu 2. W misce umieszczamy jajka, cukier i olej, dokładnie całość roztrzepujemy. Kolejno dodajemy mleko, kefir i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju na średnim ogniu. Podajemy z sosem malinowym . Dekorujemy świeżymi malinami i listkami mięty. Życzę smacznego :)

Porady

Sos możemy podać na ciepło lub na zimno

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować