PLACUSZKI Z ŁOSOSIEM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

ORYGINALNA I SMACZNA PRZYSTAWKA

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    30 DKG OBRANEJ I WYDRĄŻONEJ CUKINII
    1 WORECZEK UGOTOWANEGO RYŻU
    10 DKG WĘDZONEGO BOCZKU
    SKŁADNIK DODATKOWY:
    PLASTER WĘDZONEGO ŁOSOSIA
    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    3 JAJA
    4 ŁYŻKI MĄKI
    NATKA PIETRUSZKI
    ZĄBEK CZOSNKU
    OLEJ DO SMAŻENIA
    SÓL, PIEPRZ
    DEKORACJA:
    LISTKI BAZYLII
    MIELONA CZERWONA PAPRYKA

Placuszki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BOCZEK POKROIĆ W KOSTECZKĘ I USMAŻYĆ NA SKWARKI. OBRANĄ I WYDRĄŻONĄ CUKINIĘ ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH, POSOLIĆ I ODSTAWIĆ NA KILKA MINUT. ODCISNĄĆ SOK, DODAĆ SKWARKI, RYŻ, JAJKA I MĄKĘ, PRZYPRAWIĆ DO SMAKU. SMAŻYĆ NA ROZGRZANYM OLEJU NA ZŁOTY KOLOR. PODAWAĆ Z KAWAŁKIEM WĘDZONEGO ŁOSOSIA.

Porady

PLACUSZKI MOŻNA TEŻ PODAWAĆ Z GĘSTĄ KWAŚNĄ ŚMIETANĄ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2017

Komentarze

Podobne przepisy