Placuszki z kurczaka

5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie to bardzo często gości na moim stole, ponieważ jest wyjątkowo łatwe do zrobienia i wszystkim smakuje.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    25 dag pieczarek
    czerwona i żółta papryka
    2 jajka
    cebula
    2-3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    zioła prowansalskie
    sól
    oregano
    natka pietruszki (może być suszona)
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy w drobniutką kostkę, oprószamy ziołami i solą, na pół godziny wstawiamy do lodówki.
  • Placuszki z kurczaka 2. Pokrojone pieczarki, cebulę i papryki smażymy razem.
  • 3. Jajka mieszamy z mąką na jednolitą masę. Dodajemy ostudzone pieczarki i warzywa, mięso i posiekaną natkę.
  • 4. Łyżką formujemy kotlety i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż zezłocą się z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować