Placuszki z cukinii z miętą

5 (151 ocen)

Delikatne, smaczne, ja lubię z kwaśną śmietaną.

Składniki:

  • 2 młode cukinie
    3 marchewki
    1 cebulka
    1 jajko
    3 łyżki mąki
    garść listków mięty
    pieprz
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki z cukinii z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić i odcisnąć z nadmiaru płynu.
  • 2. Cebulę zetrzeć tak jak cukinię a marchewkę na drobnych oczkach, dodać do cukinii.
  • 3. Miętę drobno posiekać i razem z jajkiem i mąką dodać do reszty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Na patelni rozgrzać 2 -3 łyżki oleju i smażyć małe placki na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować